EcoGrid-projektet er nomineret til klimaets Oscar-uddeling Sustania Award af Arnold Schwarzenegger og Connie Hedegaard.

EcoGrid-projektet, som går ud på at teste fremtidens intelligente elnet på Bornholm, er med på listen over de ti mest bæredygtige projekter i verden. Listen er ikke bare tilfældig, faktisk er EcoGrid udvalgt blandt 100 andre projekter i verden af the Sustania Award Committee, hvor tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger og klimakommissær Connie Hedegaard sidder. I oktober vil der blive uddelt en pris til det bedste og mest bæredygtige projekt og her er EcoGrid blandt de ti nominerede.

Østkrafts direktør Ole Schou Mortensen er både glad og stolt: ”Det er en stor ære at få så fin en placering blandt verdens bedste miljøprojekter og det kunne ikke have ladet sig gøre uden en fantastisk indsats fra alle Østkrafts medarbejdere. Vi oplever stor interesse og engagement for EcoGrid blandt bornholmerne og det er jeg meget taknemlig for. Og så er jeg utrolig stolt over den opmærksomhed Bornholm får via EcoGrid-projektet, for Østkraft vil gerne den udvikling og det er vigtigt for os at være med til at skabe den.”

”Placeringen på Top 10 viser også, at EcoGrid-projektet virkelig giver nogle fantastiske muligheder for fremtiden og at Bornholm er med i forreste felt, når det kommer til udvikling og miljø. Derfor er der også brug for, at alle bornholmere støtter op om EcoGrid-projektet og melder sig til, så vi kan vise verden, at det er på Bornholm fremtiden ligger”, siger Ole Schou Mortensen. For at deltage i EcoGrid-projektet skal du tilmelde dig her på hjemmesiden.

Sustania er klimaets Oscar-uddeling

Det er organisationen Sustainia, ledet af Californiens tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger, som står bag kåringen af de 100 projekter, der både omfatter fremtidens huse, transportsystemer, energi og byer. I Sustainias dommerpanelet indgår udover Arnold Schwarzenegger og Connie Hedegaard også Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, der skabte begrebet bæredygtig udvikling, samt formanden for FN’s klimapanel, Dr. Rajendra Pacchauri. Det er en stor ære at være blandt de nominerede, da der jo findes rigtig mange bæredygtige og miljøvenlige projekter i verden. Derfor er Sustania-prisen at sammenligne med de amerikanske filmskuespilleres Oscar-uddeling på klimaområdet.

Sustania-prisen bliver uddelt den 11. oktober i København af Arnold Schawarzenegger og det øvrige dommerpanel. Sustania prisceremonien finder sted på Gammel Scene på det Kongelige Teater. Arrangementet foregår på engelsk og er åbent for alle. Man kan købe billetter til eventen på www.sustania.me.

          

Oprettet den 15. september 2012. Ingen indlæg

Skriv et indlæg


*