EcoGrid havde inviteret hjerneforsker Peter Lund Madsen den 3. februar i Musikhuzet for at fortælle om vaner og hjernen. Vi havde udloddet ca. 300 gratis billetter blandt EcoGrid-deltagerne og potentielle deltagere til showet. Det viste sig at være meget populært og billetterne blev revet væk på meget kort tid.

Peter fortalte en masse om vaner og hvor svært det er at ændre dem. I EcoGrid prøver testdeltagerne i høj grad at ændre på de vaner de har omkring strøm. F.eks. hvornår man tænder for vaskemaskinen eller opvaskemaskinen. Men vaner er svære at ændre, fordi det netop er ting vi gør uden at tænke meget over det. Hele ideen med vaner er, at man lader hjernen hvile, når man udfører opgaver, som man ofte har udført før. En anden måde at sige det på er, at “det ligger på rygraden” - men faktisk ligger det i hjernen.

Men hvordan ændrer man så vaner, hvis man virkelig vil? Peter siger: “gentagelse, gentagelse, gentagelse.” For at man kan få sig en ny vane skal man gentage den nye vane mange gange, indtil den “sidder fast”. Den bevidste handling at tænke over om elprisen er høj eller lav inden man tænder for sin opvaskemaskine skal derfor gentages mange gange inden den er blevet en vane.

Vi glæder os til vores næste arrangement, som vi så småt er ved at planlægge. I mellemtiden kan I finde os på Folkemøde i juni, hvor vi sammen med brancheorganisationen Dansk Energi vil være at finde på Cirkuspladsen.

 

Oprettet den 12. februar 2013. Ingen indlæg

Skriv et indlæg


*