Smart Grid er en samlet betegnelse for ”det intelligente elsystem”, der effektivt samler og styrer alle parters adfærd og handlinger. Det gælder både dem, som producerer el, dem der forbruger el, og dem, der gør begge dele. Formålet med Smart Grid er at kunne levere en bæredygtig, økonomisk og sikker elforsyning. Smart Grid benytter moderne informationsteknologi i elsystemet så de, der styrer elsystemet kan sørge for en effektiv elproduktion og så forbrugernes elforbrug kan styres mere smart alt efter hvor meget el, der produceres.
Du kan også læse Energinet.dks rapport Smart Grid i Danmark her eller se en video om Smart Grid i Danmark.

Oprettet den 13. januar 2012. 4 indlæg

4 svar ind til nu.

 1. jan stolberg siger:

  Hej
  Man ikke se en video fra
  10.10.10.233
  spjøst ikk’

 2. Henrik siger:

  Hej,
  I skriver ikke noget om isolering, men velisolerede huse giver vel større fleksibilitet til “Smart Grid’et”, da de bedre kan opretholde komforten, mens varmepumpen venter på strøm fra fx vindmøllerne?
  Mvh. Henrik

 3. Randi siger:

  Hej Henrik
  Det er rigtigt, at et velisoleret hus holder på varmen i længere tid, end et hus der ikke er godt isoleret. Og det vil naturligvis hjælpe smart grid’et, fordi der så bliver mere fleksibilitet. Ovenstående tekst er kun en beskrivelse af begrebet smart grid. Du kan læse mere om smart grid i links ude til højre eller i fanen “download”. Venlig hilsen Randi

Skriv et indlæg


*