International interesse

16-12-2015: Robert F. Service fra Science Magasin i USA har set på den danske bæredygtige model

Clean Revolution - med denne overskrift, indleder Robert F. Service sin artikel i det verdenskendte magasin Science. Opmærksomheden fra en af verdens førende teknologiske tidsskrifter og platforme, er spektakulær. Verden ser med stor bevågenhed på, hvad der sker i Danmark herunder og ikke mindst, på Bornholm.

I artiklen kommer journalisten ind på, hvad Bornholm har haft af udfordringer og hvilke løsninger, der er fokus på. Dan Kammen fra University of California, Berkeley siger, at det er en illustration af hvad der kan gøres.

Som det også bliver nævnt, så er Bornholm blevet en af verdens største laboratorier for udvikling af intelligent brug af strøm og udvikling af Smart Grid teknologier.

Projketleder Maja Bendtsen er blevet interviewet om EcoGrid projektet og fortæller blandt andet:

Vores mål er at være usynlige. Overordnet er det meningen, at forbrugerne, bruger deres strøm, når der meget strøm til rådighed og den er billig. Det skal helst foregå, så ubemærket som muligt. EcoGrid har vist, hvilke udfordringer der er, når en almindelig husstand, bliver udfordret på vanen og komforten.

De erfaringer, der er blevet gjort i første fase af projektet videreføres i EcoGrid 2.0, der starter op til januar 2016.


KICK-OFF /ECOGRID 2.0 INVITATION
Læs mere
Ny projektleder på EcoGrid 2.0
Læs mere
Det blev meldt ud den 11/3-2016 formiddag, at der var problemer med Siemens server. Fejlen er fundet og der er nu forbindelse igen. Hvis du har problemer med at komme ind på din Siemens konto, er vi til rådighed.  
Læs mere
28.000 Kamstrup-målere sendes til Bornholm
Læs mere
Maja fortæller i indslaget på TV2 tirsdag, hvad forventningerne er til EcoGrid 2.0
Læs mere
EcoGrid 2.0 er startet
Læs mere
Med EcoGrid 2.0 kan der nu bygges videre på den unikke bornholmske platform, hvor 2.000 bornholmske husstande gennem 4,5 år deltog i ét af verdens største smart-grid-projekter.
Læs mere
Interesserede elever på besøg.
Læs mere
Kan Danmark producere energi kun på vedvarende energikilder?
Læs mere
Flere nyheder