Med EcoGrid 2.0 kan der nu bygges videre på den unikke bornholmske platform, hvor 2.000 bornholmske husstande gennem 4,5 år deltog i ét af verdens største smart-grid-projekter.

14-12-2015: EcoGrid 2.0 er en realitet

– Vi er stolte af, at Bornholms position som betydningsfuld test-ø endnu engang bliver cementeret gennem EcoGrid 2.0, udtaler Østkrafts formand Knud Andersen og fortsætter:

– EcoGrid-projektet har med over 400 internationale besøgende fra over 50 lande sat Bornholm på verdenskortet som Bright Green Island. Og med en bornholmsk andel af budgettet på næsten 20 mio. kr. kan Østkraft nu fortsætte arbejdet med at skabe ny viden og nye netværk, samt skabe flere arbejdspladser her på øen.

– Der skal ikke herske tvivl om, at EcoGrid-projektet er en afgørende byggesten i det vigtige arbejde med at udvikle og realisere fremtidens energisystem. Det får vi nu muligheden for at fortsætte til glæde for Bornholm og resten af Danmark, slutter Knud Andersen.

EcoGrid projektet har involveret mange bornholmske familier, og det har ikke altid været lige let at være blandt de 2.000 testfamilier. Derfor glæder det projektleder Maja Bendtsen, at en meget stor del af de nuværende deltagere ønsker at deltage i EcoGrid 2.0.

– Vi har fået mange positive tilkendegivelser fra vores testdeltagere. Det er fantastisk, at rigtig mange af vores deltagere har lyst til at fortsætte. Den opbakning er vi meget glade for, siger Maja Bendtsen og uddyber:

– I EcoGrid 2.0 vil vi fokusere på at give vores deltagere nogle attraktive tilbud, så vi kan få aktiveret dét potentiale for fleksibelt elforbrug, som EcoGrid 1.0 har vist. Og så vil vi arbejde for, at udstyret kommer til at fungere optimalt, slutter Maja Bendtsen.

EcoGrid 2.0 starter efter planen 1. januar 2016 og forløber frem til juni 2019


KICK-OFF /ECOGRID 2.0 INVITATION
Læs mere
Ny projektleder på EcoGrid 2.0
Læs mere
Det blev meldt ud den 11/3-2016 formiddag, at der var problemer med Siemens server. Fejlen er fundet og der er nu forbindelse igen. Hvis du har problemer med at komme ind på din Siemens konto, er vi til rådighed.  
Læs mere
28.000 Kamstrup-målere sendes til Bornholm
Læs mere
Maja fortæller i indslaget på TV2 tirsdag, hvad forventningerne er til EcoGrid 2.0
Læs mere
EcoGrid 2.0 er startet
Læs mere
International interesse
Læs mere
Interesserede elever på besøg.
Læs mere
Kan Danmark producere energi kun på vedvarende energikilder?
Læs mere
Flere nyheder