Klaus og Betina.jpg

EU Sustainable Energy Award: 2.000 bornholmske familier og EcoGrid-projektet er Europamester i bæredygtighed...

15-06-2016: Bornholm og EcoGrid-projektet vandt sent i går aftes EU Sustainable Energy Award foran 200 andre europæiske energiprojekter. Konkurrencen var en del af EU Sustainable Energy Week i Bruxelles.

Betina Haagensen, næstformand i Bornholms Energi & Forsyning, var sammen med markeds- og udviklingschef Klaus Vesløv inviteret til Bruxelles for at deltage i begivenheden. 200 bæredygtige projekter var blevet bedømt af faglig jury med den tidligere polske premierminister og forhenværende formand for EU-parlamentet, Jerzy Karol Buzek, i spidsen. Og Bornholm vandt.

»Det er stort. Det er overvældende. Det er vildt. Vi er glade - og vi er meget, meget stolte på Bornholms vegne. For prisen går jo også til de 2.000 bornholmske familier, der var rygraden i EcoGrid EU-projektet,« forklarede Betina Haagensen umiddelbart efter hun fik overrakt prisen af blandt andre EU kommissær for Klima og Energi, Miguel Arias Cañete.

»Det kan godt være, at det måske er lidt svært at forstå hjemme på Bornholm....altså hvor vildt det hér er, hvor overvældende dét er. Bornholms grønne satsning bærer altså frugt - og dét på den helt store scene. Vi er blevet omfavnet. Alle vil snakke med os og høre, hvad pokker det er, vi kan på Bornholm,« fortalte Betina Haagensen umiddelbart efter sin takketale foran en fyldt sal.

»Vi har fået priser før. Men denne pris er helt speciel. Vi slog et meget stærkt felt af andre bæredygtige projekter i Europa,«siger Klaus Vesløv og fortsætter:

»Vi vidste, at vi var blandt de sidste otte. Men at vi så får guld...Det   er for vildt. Bornholm har igen fået stor international opmærksomhed. Vi er stadigvæk på forkant - og det vil vi forsøge at veksle i nye projekter, flere arbejdspladser, mere Bornholm. Bornholm har igen bevist sin værdi som test-ø.«

»Der er ingen tvivl om, at prisen vil øge den i forvejen store opmærksomhed, der har været omkring EcoGrid-projektet. Som ét af verdens største smart-grid projekter har det sammen med vore andre projekter trukket mange, mange nysgerrige besøgende fra både ind- og udland til Bornholm.«


KICK-OFF /ECOGRID 2.0 INVITATION
Læs mere
Ny projektleder på EcoGrid 2.0
Læs mere
Det blev meldt ud den 11/3-2016 formiddag, at der var problemer med Siemens server. Fejlen er fundet og der er nu forbindelse igen. Hvis du har problemer med at komme ind på din Siemens konto, er vi til rådighed.  
Læs mere
28.000 Kamstrup-målere sendes til Bornholm
Læs mere
Maja fortæller i indslaget på TV2 tirsdag, hvad forventningerne er til EcoGrid 2.0
Læs mere
EcoGrid 2.0 er startet
Læs mere
International interesse
Læs mere
Med EcoGrid 2.0 kan der nu bygges videre på den unikke bornholmske platform, hvor 2.000 bornholmske husstande gennem 4,5 år deltog i ét af verdens største smart-grid-projekter.
Læs mere
Interesserede elever på besøg.
Læs mere
Kan Danmark producere energi kun på vedvarende energikilder?
Læs mere
Flere nyheder