Kan Danmark producere energi kun på vedvarende energikilder?

25-11-2015: I USA er der også stor interesse for den bornholmske model

Der er stor interesse for vedvarende energi løsninger “over there”. Både i den skrevne presse og på TV bliver Bornholm nævnt som Bright Green test Island.

Danmark er en pioneer indenfor vind energi produktion. I 2014 kom 40 procent af elektriciteten fra vindenergi. I 2050 er der sat et ambitiøst mål, at 100 procent skal komme fra vedvarende energikilder.

STEPHANIE JOYCE rejste til Danmark for at se hvordan landet klarer udfordringen. Hun er reporter for Inside Energy, der er en offentligt medie sammenslutning, som er ejet af Corporation for public Broadcasting, der har fokus på USA´s energi udfordringer.

Erik Malmkvist’s fortalte om sit arbejde som vagtchef hos Østkraft.

”Det var nemmere dengang der ikke var vedvarende energikilder – der var ikke så store udsving som der er i dag. Ellers kan man sige, at bornholmernes forbrug er meget forudsigeligt. De står op på samme tid hver morgen og forbrugsmønstret er det samme, siger Erik med et smil.


KICK-OFF /ECOGRID 2.0 INVITATION
Læs mere
Ny projektleder på EcoGrid 2.0
Læs mere
Det blev meldt ud den 11/3-2016 formiddag, at der var problemer med Siemens server. Fejlen er fundet og der er nu forbindelse igen. Hvis du har problemer med at komme ind på din Siemens konto, er vi til rådighed.  
Læs mere
28.000 Kamstrup-målere sendes til Bornholm
Læs mere
Maja fortæller i indslaget på TV2 tirsdag, hvad forventningerne er til EcoGrid 2.0
Læs mere
EcoGrid 2.0 er startet
Læs mere
International interesse
Læs mere
Med EcoGrid 2.0 kan der nu bygges videre på den unikke bornholmske platform, hvor 2.000 bornholmske husstande gennem 4,5 år deltog i ét af verdens største smart-grid-projekter.
Læs mere
Interesserede elever på besøg.
Læs mere
Flere nyheder