OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lars har netop været på besøg hos Steen Frandsen for at vurdere, hvorvidt familiens EcoGrid Siemens-udstyr, der er monteret på hans varmeanlæg, fungerede optimalt.

Intelligent el-styring i forhold til solopvarmning
En af de ting, der optog Steen, var om der kunne gøres noget i forhold til den store vandtank, som blev opvarmet af hans solfanger. Når solen skinnede, var det fint, men det gør den desværre ikke altid, og da tanken var stor og dyr at opvarme, så ville det være interessant, hvis der kunne etableres en form for styring, der kunne kontrollere opvarmningen af tanken.

Både for Steen og for EcoGrid-projektet i sin helhed, ville det være meget spændende, at få en temperaturlogger monteret for at styre, hvornår Steen skulle købe sin strøm når den var billigst og i de perioder, hvor solfangeren ikke producerede, og det vil for det meste sige, om natten.

- Der må tages hensyn til nedkølingen af vandet. Det tager nemlig lidt tid for tanken at tabe temperatur. EcoHome-udstyret må derfor indstilles rigtigt, så tankens temperatur er faldet til et niveau, hvor det ikke går ud over komforten, var kommentaren fra Lars.

Det blev aftalt, at Steen skulle tage kontakt til sin VVS installatør og få monteret en føler i sin vandtank. Lars vil så komme tilbage og indstille udstyret og sikre installationen og at Steen får mulighed for at kontrollere det fra sin PC og smartphone.

Der er stort behov for intelligent styring af energiforbruget
For Steen er det vigtigt at deltage i EcoGrid-forsøget.

- Det er meget vigtigt, at vi finder en måde, hvordan vi kan styre vores elforbrug i fremtiden, når de fossile brændstoffer skal erstattes af ny og vedvarende energi, siger Steen.

- EcoGrid-projektet er et spændende forsøg, som jeg gerne vil være en del af. Den viden, der indsamles her kan bruges til at finde ud af, hvilke muligheder der er for intelligent styring af forbruget, og at finde alternativer til det ikke gennemtænkte forbrug, afslutter Steen.

Oprettet den 5. juni 2014. Ingen indlæg

Skriv et indlæg


*