11lboSOLForside

Klik på billedet og se Bright Green Island video

Læs om EcoGrid-status og sommerferie. Der er også en artikel om Morten fra Danhostel i Svaneke, med 45 værelser, der netop har fået monteret Siemens udstyr. Se også videoen om Bright Green Island, den er et besøg værd

Det er sommer og vejret er, for det meste og heldigvis, dejligt. Der er ikke behov for at varme boligen op, og det kan mærkes i EcoGrid regi. Der er færre telefonopkald på kontoret og elektrikerne har ikke så mange justerings og monteringsopgaver. Det betyder slet ikke, at vi ligger stille, da vi er i gang med planlægningen af den kommende fyringssæson, hvor der kommer til at ske en masse i forhold til EcoGrid-projektet, og vi vender stærkt tilbage.

EcoGrid-teamet skal selvfølgelig også på sommerferie, men der er bemanding hele sommeren og du kan altid få fat i en person, hvis du har brug for hjælp. Du ringer blot på det sædvanlige telefonnummer til Østkraft som du plejer at bruge.

 

Her kan du læse om Danhostel i Svaneke, hvor Morten fortæller, hvad der var afgørende for ham, når han tog beslutningen, at deltage i EcoGrid-projektet.

Danhostel i Svaneke og EcoGrid

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Danhostel Svaneke - skønt beliggende tæt til byen, havet og stranden

Et vandrehjem med 45 værelser, der hvert år bliver besøgt af 5500 gæster, heraf 3500 børn og unge teenagere, kan tage pusten fra de fleste. Bare ikke for Morten fra Danhostel i Svaneke.

Morten ejer Svaneke vandrehjem, som det også kaldes, der ligger skønt placeret i Svaneke by, med hav og fritidsfaciliteter, tæt på. Jeg mødte ham på vej ind ad døren, hvor jeg skulle mødes med elektriker Torben Kure fra EcoGrid, der var i gang med at montere Siemens-udstyr på stedet.

Morten var i gang med planlægningen af dagen, en af mange i sæsonen, der varer fra 1. april til efterårsferien. Udover det, så skulle telefonerne passes og spørgsmål fra medarbejderne skulle besvares.
Der var travlt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Morten, indehaver af Danhostel i Svaneke, i fuld gang med dagens opgaver

Det lykkes dog at fastholde Morten længe nok til en snak om EcoGrid, hvorfor han har valgt at blive deltager i projektet.

- Jeg har valgt at blive deltager, fordi det er vigtigt for mig at bidrage til en grøn samfundsudvikling,
og jeg vil gerne gøre en indsats, hvor det er muligt. At være bevidst om, hvordan man kan styre forbruget og købe strøm, der kommer fra vedvarende energikilder og ikke bruge mere strøm end der er behov for, er meget vigtige parametre, siger Morten.

Et eksempel på det ”dårlige” forbrug hos ham er, når gæsterne (læs: de unge) skruede helt op for varmen på værelserne, og når der så blev for varmt, så åbnede man bare vinduerne, og det skal så lige ganges med 45 !!!

- Det er helt skørt at anvende resurser på den måde, og en elendig miljøpolitik, og så er det også skidt for pengepungen.

- Da jeg hørte om EcoGrid og muligheden for at deltage i forsøget, så var jeg ikke i tvivl. Det her skulle jeg bare, fortæller Morten.

Det er en stor montering og der arbejdes intens på opgaven, så det kan komme i fuld drift inden sommerferien.

Morten glæder sig til at komme i gang med systemet og til at kunne styre alle værelserne fra receptionen.

- At få et overblik via sin computer, mens jeg er i receptionen og håndterer andre ting i hverdagen, er en kæmpe fordel for mig. At det så samtidig er en gevinst for miljøet er helt fantastisk, og noget jeg gerne vil være med til, siger Morten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elektriker Torben Kure i gang med monteringen

1296 ledningsender, og ligeså mange ledningsterminal-rør skal monteres. Yderligere skal der sættes et bogstav og et tocifret nr på hvert eneste rør, ovenikøbet mellem diverse køleskabe, der som bekendt afgiver en hel del varme, når de køler.

- Det er en stor og meget spændende opgave, men det er meget varmt, siger Torben og smiler.

Morten er meget spændt på, hvordan det kommer til at fungere i hverdagen, og det er aftalt at vende tilbage til ham senere på sæsonen for at høre om hans erfaringer med EcoGrid og Siemens-udstyret.

Tilbage er kun at ønske jer alle en rigtig god sommer.

Oprettet den 1. juli 2014. Ingen indlæg

Skriv et indlæg


*